La Revolució francesa (dossier)





Resultado de imagen de revolució francesa
  
   1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.


La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de 
violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven a partidaris i opositors del sistema conegut com l'Antic Règim. Es va iniciar amb l'autoproclamació del Tercer Estat com a Assemblea Nacional el 1789i va finalitzar amb el cop d'estat de
Napoleó Bonaparte el 1799.
     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).  Conegut comunament com a l’imperi Francès,I’mperi Napoleònic o simplement l'Imperi, cobreix el període de la dominació de França sobre l'Europa Continenta, sota el govern de Napoleó I de França.

    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

El congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa que va ser presidit per l'estadista austríac Klemens Wenzel von Metternich. Va tenir lloc a Viena (Àustria), de l'1 d'octubre de 1814 al 9 de juny de 1815.Els objectius del tractat era apartar a França, mitjançant la creació o el reforç dels estats veïns del nord i de l'est (Holanda, que rep Bèlgica, Sardenya i Niça, que rep Savoia).   El tractat va corroborar  també el control per Anglaterra de possessions, amb un paper estratègic important d'algunes (Malta): això li va donar la supremacia marítima fins a la Primera Guerra mundial.
Les discussions continuaven malgrat el retorn de l'exemperador Napoleó I de l'exili i la represa de poder per França el març de 1815. L'acta final del congrés se signava nou dies abans de la seva derrota definitiva a Waterloo, el 9 de juny (durant elGovern dels cent dies de Napoleó Bonaparte) i fou reconeguda per França al novembre, junt amb el tractat de París (1815).
El congrés també va comportar convenis annexos:
·         Pagament d'indemnitzacions
·         Ocupacions militars dels aliats
·         Reclamacions de governs estrangers o els seus súbdits contra França
·         Ratificació dels acords de Chaumont d'1 de març de 1814 i de l'acord de Viena de 25 de març de 1815, contra Napoleó i contra ladinastia Bonaparte.
    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?
La Restauració és el sistema polític que apareix a Europa a l'inici del segle XIX quan, després de la derrota de Napoleó, l'any 1814, les potències europees es reuneixen en elCongrés de Viena i decideixen restaurar l'absolutisme com a sistema polític.
    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.
El liberalisme és un grup d'ideologies polítiques, socials i religioses que afirma la llibertat de la persona i la supremacia de la iniciativa individual per sobre de la col·lectiva. Això implica que les estructures de govern redueixin la seva intervenció al mínim necessari per a garantir la convivència, seguint la filosofia del laissez faire, laissez passer.

Comentarios

Entradas populares de este blog