Entradas

Mostrando entradas de noviembre, 2017
Imagen
La intel·ligència emocional     Podem regular les nostres EMOCIONS a través de la intel·ligència emocional.     1. Cerca informació sobre el que és la INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL i cerca les habilitats bàsiques per a un control emocional adequat i les expliques. El concepte intel·ligència emocional sorgeix el 1990. L'article(   Emotional Intelligence de  Salovey i Mayer)  va passar totalment desapercebut en el moment de la seva publicació. Finalment al 1995, Daniel Golemann va publicar en el seu llibre “Emotional Intelligence” el concepte, que va significar una difusió sense precedents. Han sigut moltes les eines de mesura desenvolupades a la mesura de la intel·ligència emocional. No obstant, qualsevol instrument ha d’assumir una sèrie de criteris psicomètrics validats. Actualment, les dos principals mesures que s’utilitzen són: Els tests d’execució i les mesures d’autoinforme. La intel·ligència emocional està agafant un paper important en la nostra societat.
Imagen
Les emocions 1. Llegeix cada una de les emocions que trobaràs al text i troba una imatge que representi cada una d'aquestes emocions. 2. Quina emoció t'agrada més sentir? Per què? Justifica la teva resposta. 3. Quina emoció t'agrada menys sentir? Per què? Justifica la teva resposta. Quines són les emocions bàsiques? Hi ha sis categories bàsiques d’emocions:  La por és necessària, ja que ens serveix per apartar-nos d’un perill i actuar amb precaució. Ens ajuda a orientar-nos, a saber què fer, davant una situació nova. Ens produeix rebuig i solem allunyar-nos-en. És adaptatiu quan impulsa a fer alguna cosa per resoldre un problema o canviar una situació difícil. Pot comportar risc d’inadaptació quan s’expressa de manera inadequada. Ens indueix cap a la reproducció (desitgem reproduir aquell succés que ens fa sentir bé). La funció de la tristesa és la de demanar ajuda. Ens motiva cap a una nova reintegració personal. POR : Anticipació a una amenaça o perill (real o imag
Imagen
Comprensió lectora                                                                                 AMOR DE MADRE No necesito un hijo que me quiera, ni que sea feliz, ni hermoso, ni que triunfe y me sonría, ni un hijo que me cuide, me proteja, me tutele. Necesito, simplemente, un hijo que me sobreviva y al que poder amar hasta el final. Si me faltara, ¿qué haría yo con tanto amor como me crece para él cada mañana? ( Begoña Abad )   1. Resumeix en una paraula el significat del poema.  2. Resumeix en una frase el significat del poema.  L'amor de mare que no vol que sigui perfecte sinos que vol que superi tots els seus problemes.  3. Què és el que demana aquesta mare? Que no se mori i que lluiti per tot. 4. Quin tipus d'amor d'escriu?  El de sa mare.  5. Què significa per a tu la teva mare? Sabries descriure el sentiment?    Res una mare normal, no.
Imagen
Contra la violència de gènere No hi ha excuses per al dolor    El 25 de novembre  se celebra el dia contra la violència de gènere. Cerca informació sobre per què es va triar aquest dia i textos que parlin d'això, amb imatges.    Per acabar, exposa la teva opinió personal sobre el tema. El 25 de novembre és el dia escollit pels organismes internacionals, associacions activistes de dones i governs per reunir forces, alçar la veu i recordar a la societat la gravetat del problema de la violència de gènere. Aquesta data pretén fer reflexionar a les diferents formes en què es manifesta aquest tipus de violència contra les dones del món sencer, així com en la impunitat dels autors en molts dels casos i en els sistemes de prevenció i actuació.
Imagen
Dialectologia catalana  1. Cerca un mapa on estiguin separats els diferents dialectes, els de català oriental i els del català occidental. Comenta'l. El Català oriental es parla a les Illes Balears a l'est de Catalunya i a l'alguer mentre que al Català occidental es parla als Paissos Valencians i l'oest de Catalunya.  
Imagen
Els diftongs Diftongs:         Poden ser   decreixents (es diu així perquè decreix el to de veu: Aire) :  VOCAL  + I  U  (AI, EI, II, OI, UI, AU, EU, IU, OU, UU) VOCAL FORTA+ VOCAL DÈBIL O SEMIVOCAL (AIRE)                              creixents (es diu així perquè creix el to de veu iODE):  :  I  U + VOCAL (QUA, QÜE, QÜI, QUO, GUA, GÜE, GÜI, GUO) (QUATRE)                                            I + VOCAL  (IODE)                                            I U ENTRE VOCALS  (NOIA)                   *Quan hi ha diftong les dues vocals es comptabilitzen en una mateixa síl·laba.              Hiats :  (Personalment, sempre he vist els hiats com a EXCEPCIONS dels diftongs creixents)       Els hiats apareixen quan tenim dues vocals en contacte, però pertanyen a síl·labes diferents.               -Quan entren en contacte dues vocals fortes: t e-a -tre               -Consonant + i+a/e/o (Ma-r i-a )               -Consonant +u+a/e/o (c u-a )               -Un accent o una dièresi marq