Els registres lingüístics

Resultado de imagen de registres

    1. Cerca informació sobre els registres i fes un resum amb tot el que trobis. Posa exemples.

REGISTRES LINGÜÍSTICS:és una varietat de llenguatge emprada en funció de la situació d'ús o de context. Va estretament lligada a la precisió lèxica i es detecta segons la relació que tenen l'emissor i el receptor.
   REGISTRE LITERARI:És un registre culte que normalment inclou mots poc corrents, mots que hom considera cultes, i, en alguns casos, també mots dialectals. (LITERATURA).
 REGISTRE CIENTÍFIC-TÈCNIC: inclou mots poc corrents, propis del camp de la ciència o la tecnologia que hom tracta, i en general fuig dels trets dialectals.(CIÈNCIA I TECNOLOGIA).
REGISTRE ESTÀNDAR: fuig tant dels trets dialectals com de mots poc corrents o d'altres de propis del registre científic i tècnic, de tal manera que pot ser entès per la majoria de parlants.(NORMATIVA)).
REGISTRE COL.LOQUIAL: la inclusió de trets dialectals, així com d'altres de considerats incorrectes, però fugint del paraules i expressions que hom considera malsonants o grolleres.(USOS INFORMALS).
REGISTRE VULGAR:una total manca de refinament, amb la possibilitat d'incloure no només paraules i expressions considerades incorrectes, sinó també de malsonants o grolleres.(USOS INFORMALS).


   

Comentarios

Entradas populares de este blog