L'Escola mallorquina



     
1. Cerca informació sobre l'Escola Mallorquina (època, definició, autors...). Penja imatges que siguin representatives d'aquest corrent.
L'Escola mallorquina fou un grup d'illencs que es caracteritzen per una poesia vinculada als clàssics grecs i llatins, com també a la tradició poètica pròpia de la zona. El grup està vinculat amb el RomanticismeNeoclassicismeCostumismeNaturalismeModernisme i  Noucentisme.

     2. Cerca informació sobre Miquel Costa i Llobera i Joan Alcover. Explica quines foren les seves obres representatives i quin gènere literari conreaven. Cerca i penja dos poemes que hagi escrit cada un d'ells i penja imatges representatatives.

MIQUEL COSTA I LLOBERA: fou un poeta mallorquí. Fill d'una família de propietaris rurals. Orfe de mare als 11 anys, va créixer molt influït per un oncle seu, metge de Pollença, que li va descobrir el paisatge local i l'interès pels clàssics. Estudià el batxillerat a l'Institut de Ciutat de Mallorca, on fou deixeble de Josep Lluís Pons i Gallarza.
JOAN ALCOVER: fou un poetaassagista i polític balear. Fou deixeble de Josep Lluís Pons i Gallarza i condeixeble de Costa i LloberaAntoni Maura i altres autors contemporanis pertanyents a l'Escola Mallorquina.


Comentarios

Entradas populares de este blog